zondag 16 oktober 2011

Vrijheid is Leven als een © mens.


Wat is dan leven als een © mens,
Bewustzijn
Verantwoordelijkheid
Liefde
Vrijheid
©MENS

Wie ben jij, wat ben jij, waarom ben jij, wat wil jij, waar liggen jouw grenzen, wat zijn jouw overtuigingen. En zo verder. Ieder mens moet een eigen filosofie creëren, en vanuit deze leven. Gebruiken, regels, hiërarchie, economie, door onszelf geconstrueerd, om het leven interessant te maken? Duidelijkheid te verschaffen? Of overkwam het ons, was het een natuurlijke ontwikkeling?
Deze ‘gebruiken’ zijn er, maar het enige wat we als mens eigenlijk nodig hebben is voedsel een plaats om te schuilen, en liefde. Dat maakt deze ‘gebruiken’ opsmuk. Stel deze gebruiken storten in, dan zijn we terug gewezen op onze menselijkheid. Dus als deze gebruiken nog staande zijn, moeten we ons bewust worden van onze menselijkheid. Welke functie we als individu ook invullen in deze gebruiken.
Beredenerend vanuit dit standpunt vervult de moeder die haar gezin voorziet van voedsel een even belangrijke taak als een willekeurige president die zijn land voorziet.

Door bewust te worden, van je menselijkheid en jouw plek in deze ‘gebruiken’ of ‘opsmuk’, en het leven vanuit jouw eigen filosofie, geeft dit je ook de verantwoordelijkheid voor jouw keuzes.
De ‘gebruiken’ hebben ons mensen in slaap gesust. Eten, slapen, werken, eten, slapen… etc. En zo nu en dan een dag om je vader te eren, of je moeder, de liefde te vieren. Neem zelf de verantwoordelijkheid, om te kiezen wanneer je iets viert of iets of iemand eert. Natuurlijk is het eenvoudig om je te laten mee voeren maar hiermee geef je jouw verantwoordelijkheid uit handen. En dat beperkt jouw vrijheid.
Jij hebt de verantwoordelijkheid over jouw leven, jouw keuzes, jouw geluk en ongeluk, jouw behalen en jouw falen.
Het is een voorrecht je eigen weg te claimen, elke hobbel die je tegen komt is jouw verantwoordelijkheid! Claim de weg die jouw leven is.

Misschien klinkt dit allemaal erg eenzaam, jouw filosofie, jouw verantwoordelijkheid. Maar wat een feit is, dat we leven met elkaar. En dat niet de ‘gebruiken’ een waarde hebben. Maar de waarde is wie jij daar in bent, en de waarde is de mensen met wie dit samen is opgebouwd.
Ondanks jouw verantwoordelijkheid, en jouw filosofie, leef je met elkaar.
Niet, ‘Ik denk, dus ik besta’.
Maar, ‘Ik ben, omdat jij er bent’.
Zonder het oog van de ander word je niet waar genomen, waardeer en respecteer om dit feit de mensen om je heen. Heb een ander lief zoals je je zelf lief hebt en heb je zelf lief zoals je een ander lief hebt. Anders is de liefde een leugen.
Als je leeft in de eerlijkheid, die liefde heet, bestaat het feit kwetsen niet meer en hoeft men zich daardoor ook niet meer gekwetst te voelen. Dan kan alles gezegd worden!
Liefde is zonder opsmuk. Zoals een een ‘Rose’ een ‘Rose’ is, is liefde, liefde.

Hierdoor zal de vrijheid, vrijheid zijn. Weet je plek, creëer je eigen verhaal en vergeet de liefde niet. Dan ontstaat er een natuurlijke vrijheid.
Een natuurlijke vrijheid waar ik als mens, alles in kan doen wat ik wil.
                           en waar jij als mens, alles in kan doen wat jij wilt.

In deze vrijheid is alles geoorloofd, maar je kan niemand jouw vrijheid opleggen, dan is de vrijheid de vrijheid niet meer.


Ó misschien ben ik een dictator,
Ookal heeft iedereen gelijk, toch moet iemand de knoop doorhakken.Dit is míjn Manifest,
loloisaboy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten