maandag 11 mei 2015

I AM SEARCHING.
I AM SEARCHING,
as often i am. There are Dreams and then there is Reality.So, I am searching.

lolo is a boy // Galerie Wegert & Sadocco

5 DAY PERFORMANCE
11 tot 15 mei, geopend 09 tot 21 uur.

Galerie Wegert & Sadocco
Bosstraat 7, 1731sb Winkel (Noord-Holland)

Performance/Installatie/Expositie.

De performance, I am Searching, is een blik naar binnen, van verstilling en bezinning. Vijf dagen afgesloten van de buitenwereld, geen telefoon, geen internet, enkel het contact met de bezoeker, een strikt dieet en dagschema, moeten zorgen voor een focus waaruit gewerkt word. Geboren in het christelijke Katwijk, de vleugels uit geslagen naar Amsterdam en Rotterdam, zet iedere adolescent zich af tegen wat is aangeleerd, evenals een religie. Maar de basis waaruit je opgroeit blijft onveranderd, waardoor de religie een terugkerend thema blijkt. En in de performance word gebruikt als ritueel om daar weer op te reageren.

*** I AM SEARCHING.

Vijf dagen, 11 tot en met 15 mei, zal de performance te bezichtigen zijn 24 uur per dag, en van 9 uur 's morgens tot 9 uur 's avonds zal de galerie geopend zijn voor bezoek.
Door een ruimte te creëren zonder prikkels van buiten, enkel die de bezoeker mee zal brengen, en het gebruiken van de galerie als capsule of altaar. Zal er een bubbel ontstaan die zichzelf instandhoud door het vasthouden aan vooropgestelde ritmes, regels, en rituelen.
Die gestoeld zijn op de zoektocht. De bijbel, in deze, als symbool voor religie, zal in de performance, ook een basis of voedingsbodem vormen.
Er zal al bestaand werk geëxposeerdworden wat hangt aan dat thema, en het werk wat ontstaat tijdens de vijf dagen zal ook worden geëxposeerd. En om de bezoeker mee te nemen, is er een mogelijkheid tot het branden van een kaars, en is er voor iedereen een appel, niet vanuit zonde maar vanuit zorg.
En word alles omlijst met de muziek van o.a. Mahalia Jackson.

Iedere dag zal beginnen met een meditatie op muziek, waarna er 4 á 5 uur word voorgelezen uit de bijbel, en er word gewerkt met de inspiratie van de dag. Alles is openbaar, dus bezoek word op prijs gesteld. Om even mee te gaan in het proces, of alleen even nieuwsgierig geworden komen kijken. Gesprek aan gaan, appel eten, liefde geven.

Iedereen is welkom!

*** Met lolo is a boy is een project waarin de verhoudingen van een persoon tot zichzelf en de buitenwereld worden onderzocht. Door middel van het bevragen van geschreven en ongeschreven regels, bestaande gebruiken, instituten, en zo verder. Het werk is te zien geweest bij onder andere, Meneer Malasch (A.dam), Showroom MAMA (R.dam), publicaties voor Roodkapje (R.dam), interviews en artikelen in verschillende regionale en nationale bladen en kranten.


www.loloisaboy.com
www.kunstinwinkel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten